Pogrebne usluge Barbara Matošović Talajić, dipl.ing.agr., 052/ 813 230, int 124

Savjeti: postupak u slučaju smrti

A. KOME SE OBRATITI U SLUČAJU SMRTI?
-Kada smrt nastupi u kući
Kada smrt nastupi u kući potrebno je obavijestiti hitnu na broj 194, koja upućuje mrtvozornika da pregledom utvrdi činjenicu smrti i izda dozvolu za pokop umrle osobe, potvrdu činjenice smrti i potvrdu o smrti.
Nakon pregleda mrtvozornika, obitelj pokojnika može nazvati dežurnu osobu na broj 098/249-103. Po pozivu obavljamo preuzimanje i prijevoz pokojnika do mrtvačnice na gradskom groblju u Rovinju i mjesta sahrane.
-Kada smrt nastupi u bolnici, domovima za starije osobe i drugim ustanovama
Obitelj pokojnika ili osoba koja skrbi o sahrani može se obratiti dežurnoj osobi na broj 098/249-103 za prijevoz pokojnika do mrtvačnice na gradskom groblju u Rovinju i mjesta sahrane.
 
B. ORGANIZACIJA SAHRANE
Organizaciju sahrane, odabir pogrebne opreme i usluga, kao i drugih detalja, obitelj pokojnika ili druga osoba koja skrbi o sahrani može obaviti u uredu na gradskom groblju u Rovinju, ulica Laste 15, radnim danom od 8 do 15 sati i svake subote od 8 do 13 sati. Za dogovor i organizaciju sahrane obavezno je prilaganje osobne iskaznice pokojnika i jedna slika.
 
C. KREMACIJA
Prema dogovoru, obavljamo usluge organiziranja kremacije, prijevoz do krematorija i mjesta sahrane pokojnika. Prilikom dogovora obavezno je prilaganje iskaznice pokojnika.